3 Mart 2010 Çarşamba

Ballı Misket Havuçlar


(8 kişilik)

Malzemeler
500gr misket havuç
70 gr. tereyağ
5 çorba kaşığı bal
tuz ve karabiber

Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz....
Havuçları tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşla. Suyu süzüp, havuçları soğuk sudan geçir. Büyük bir tavada tereyağını erit, havuçları ekle, tuz ve karabiberle tatlandır. Tereyağında biraz çevirdikten sonra, havuçların üzerine balı gezdir. Havuçların her tarafı iyice balla renk değiştirene kadar ve kızarana kadar tavada çevir. Sıcakken servis yap!

Ballı misket havuçlara notlar

• Bu tarifi Gordon Ramsay’in Sunday Lunch isimli kitabından aldık. http://www.gordonramsay.com/ “Sinirli” ama muhteşem şef Gordon’u twitter’dan takip etmek için: http://twitter.com/GordonRamsay01
• Biz normal havuç yerine misket şeklindeki ufak yuvarlak havuçları kullanmayı tercih ettik. Sunum olarak da çok hoş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder