3 Mart 2010 Çarşamba

Bademli Yeşiller

Malzemeler
500 gr. Brüksel Lahanası
250 gr. Kuşkonmaz
45 gr. tereyağ
1 limonun suyu
50 gr. krema
Yarım su bardağı süt
¼ su bardağı sebze suyu veya su
İnce kıyılmış file badem
Tuz, Karabiber

Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz....
Brüksel lahanası ve kuşkonmazları yıka ve temizle. Brüksel lahanalarını ortadan ikiye kes.
Tereyağını bir tavada erit ve brüksel lahanalarını kızart. Sonra kuşkonmazları ekle. Ocağın altını kıs; krema, süt, sebze suyu, tuz ve karabiberi ekleyip ağzı kapalı bir şekilde 10 dak. pişir.
Brüksel lahanaları yumuşayınca ateşten al. Brüksel lahanası ve kuşkonmazları sosu tavada bırakacak şekilde bir tabağa al. Tavada kalan sosun üzerine bir limonun suyunu sıkıp, tuz ve karabiberini ekleyerek 2-3 dak. sos koyulaşıncaya kadar ocakta pişir. Bademleri kavur. Sebzelerin üzerine koy ve limon sosunu bunların üzerinde gezdir.

Bademli yeşillere notlar
*Bu lezzetli tarifi http://cafefernando.com/turkce/ bloğunda aldık... bir de bademli ve kuşkonmazlı deneyelim dedik, badem ve kuşkonmaz ekledik.. Cenk’e bu güzel tarif için teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder