5 Mart 2010 Cuma
Körili Börülce Piyazı
Etiketler:
Börülce,
Salatalar,
yummiSTANBUL 13.02.2010
(8 kişilik)
Malzemeler
250 gr kuru börülce
Doğranmış taze soğan
Doğranmış maydanoz
Doğranmış dereotu
1 tane taze kırmızı biber
Köri tozu
Zeytinyağ
Nar ekşisi
Tuz, karabirber
Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz...
Börülceleri haşlamak için bir tencereye koy. Haşlandıktan sonra süzüp geniş bir kaseye al. Börülce soğumadan üstüne köri tozunu ve zeytinyağını koy, karıştır. Soğuduktan sonra içine diğer malzemeleri ekle ve karıştır. Buzdolabından çıkarıp, soğuk da servis edebilirsin.
Körili Börülce Piyazına notlar
• Börülce çok haşlanmamalı., dağılıyor. 15 dk yeterli olacaktır.
• İçine eklenen malzemelerin miktarı isteğe göre ayarlanabilir. Köri lezzetini almak istersen köri tozundan bol koymalısın. Biz köri tadını almak istediğimiz için tadına bakarak bol bol ekledik.
• Börülce soğumadan köri ve zeytinyağını eklemek, tatların börülceye karışmasını sağlayacaktır.
• Beyoğlundaki Fıccın’da bu piyazı yiyebilirsin. Çok lezzetli. Her gün olmuyor. İnternetten günlük menüye bakılabilir. http://www.ficcin.com/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder