5 Mart 2010 Cuma

Somon Çiğköfte

Malzemeler

400 gr ince esmer bulgur
1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
Doğranmış taze soğan
Kıyılmış maydonoz
1 lime limon
1 parça büyükçe somon fileto
Yeteri kadar tuz

Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz...
Bulguru bir kaseye koy ve üstünü biraz geçecek kadar sıcak su ekle. Bulgur şişene kadar beklet. Suyu tamamen çekince yavaşça soğutmak ve havalandırmak için karıştır. Beklet.
Başka bir kaseye zencefil ve sarımsakları rendele. Lime limonun kabuklarını rendele ve suyunu sık. Soğan ve maydonozu ince ince doğra içine ekle. Somon filetoyu mikserde püre haline gelene kadar çek. Soğumuş bulguru diğer malzemelerle karıştır ve somon püreyi içine ekle. En son tuz, pul biber ve 1 yemek kaşığı soya sosunu ekle, yoğurmaya devam et. İstediğin şekli verip, sunuma hazırlayabilirsin.

Somon Çiğ Köfeteye notlar
• Bu tarif Arnavutköy’deki Abracadabra’ya ait. Geleneksel ama deneysel mutfağın heyecan verici çeşitlerini deneyebileceğiniz Abracadabra, dekorasyonu ve muhteşem manzaralı terasıyla bizim sık sık gidip, hayranlıkla iç geçirmemize sebep olan bir yer. http://www.abracadabra-ist.com/
• Tarifin içinde çiğ balık olduğu için, somonun taze olmasına dikkat et!
• İçine eklenen malzemelerin miktarıyla ağız tadına göre tabiki oynanabilir.
• Abracadabra da olduğu gibi yanında wasabi ve soya sosla sunulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder