3 Mart 2010 Çarşamba

Sıcak Kırmızı Şarap




Malzemeler
2 şişe kırmızı şarap
4-5 tane 3’er cm boyunda çubuk tarçın
10-15 tane karanfil
250 gr. kuş üzümü
200 gr. toz şeker
1 adet portakal

Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz....
Bir tencereye şeker, kırmızı şarabı koy.
Ocağın altını kısık ateşte aç.
Yavaş yavaş çevirerek şekerlerin hafif erimesi sağlandıktan sonra, kuş üzümleri ilave et. Karıştırmaya devam ederek 5 dakika sonra çubuk tarçın ve karanfiller de bu karışıma ekle.
Portakalı ortadan ikiye böldükten sonra bir yarısını sık, kalan diğer yarısını yuvarlaklar halinde kes. Portakal suyu ve kestiğin portakalları da bu karışıma ekle.
Ortalama 15 dakika pişir.

Sıcak Kırmızı Şaraba notlar
* Mümkünse ucuz ve yeni ürün bir şarabı tercih et, biz hep öyle seçiyoruz.
* Dilimleyerek karışıma atılan portakalın kabuğunu soyma.
* Biz şarabı piştikten hemen sonra servis etmeyi tercih etmiyoruz, içindekilerin tadının birbirine iyice geçmesi için ılık bir yerde tencerenin kapağını kapattıktan sonra mutfak beziyle tencereyi kaplayıp ısıyı içinde muhafaza edip, demlenmesini sağlıyoruz. Kış mevsiminde, evinde şömine varsa ona yakın bir yere koyarak bunu yapabileceğin gibi, aslında herkesin evinde olması daha olası ☺ mini fırınının üzerine koyup fırını çok az ısıtarak da bu demleme işlemini yapabilirsin.
*Bu şarap tarifi Neslihan’ın tadarak yarattığı bir tariftir. Tarçın ve karanfil oranını sen kendi isteğine göre azaltıp çoğaltabilirsin. Ama şeker ve kuş üzümünün miktarında değişim yaparken dikkat et, her ikisi de tatlılık verdiği için aynı anda miktarlarının arttırılmasını tavsiye etmiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder