5 Mart 2010 Cuma

Renkli Patates Topları



Malzemeler
7-8 orta boy patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar kaşar peynir
1 diş sarmısak
Tuz
Pul biber
Çörek otu
Maydanoz

Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz....
Patateslerin kabuklarını soyup, 4’e bölerek haşla.
Haşalanmış patatesleri bir kaba alıp ezme aleti ile ezin.
Ezilmiş patatesler sıcakken zeytinyağı, kaşarı, ezilmiş sarmısağı ve tuzu ilave edip karıştır.
Maydonozu iyice kıy ve suyunun süzülmesi için bekleyip başka bir kaba al.
Bir başka kaba pul biberi, bir diğerine de çörekotunu koy.
Ezmiş olduğun patatesten parçalar alıp elinle yuvarla.
Yuvarlanmış topları diğer 3 farklı tabakta hazırladığın malzemelere bula.

Renkli patates toplarına notlar
*Biz 3 farklı renk elde etmek için 3 ayrı malzeme seçtik. Diğer renkler için hayal gücünü kullanabilirsin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder