3 Mart 2010 Çarşamba

Armutlu Tarçınlı Risotto


(6 kişilik)

Malzemeler
2,5 su bardağı risotto pirinci
3 deveci armudu
4 su bardağı tavuk suyu
90 gr. tereyağ
200 gr. labne peynir
3 çay kaşığı tarçın
30 gr. çam fıstığı
3o gr. kuş üzümü
Tuz, Karabiber

Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz....
Tereyağını bir tencerede eritin.
Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğra. Tereyağına ilave edip 10 dak. pişir.
***sonradan risottoyu süslemek için armutların başlarını bir kenara ayırabilirsin.
Pişen armutları tencereden çıkarıp bir kaseye al.
Ayıkladığın pirinci armutları pişirdiğin yağ ile 5 dak. kavur.
Bir başka kapta 1 çorba kaşığı tereyağ ile önce çam fıstıklarını kavur, kavrulurken kuş üzümü ve tarçını da ilave et.
Başka bir tarafta tavuk suyunu ısıt. Isınınca bir kepçe kadarını kavurduğun pirince ekleyip suyunu çekinceye kadar pişir. Kalan tavuk suyunu da ekleyerek pişirmeye devam et. Pişerken hazırladığın çam fıstıklı, kuş üzümlü karışımı ekle.
Suyunu çekince armutları ilave et. Labne peyniri, tuz ve karabiberi de ilave et ve hafifçe karıştır.
*** Karıştırırken pirinç tanelerini kırmamaya dikkat et.
3 dakika daha pişir sıcak servis yap...

Risottoya notlar
*Bu tarifi Lezzet dergisi Kasım 2009 sayısında gördük, denedik ve bayıldık.
*Bu tarifi biraz yummileştirip kuş üzümü, çam fıstığı ve tarçın ekledik. Eklemesek çatlardık.
* Bu tarifte labne peyniri olduğu için ertesi gün ısıtılınca pirinç tadını kaybediyor, sıcak hazırlamanı tavsiye ederiz. Biz ilk denememizdekini ertesi gün yiyince apayarı bir tat aldık.. sıcak servis yapmamız gerektiğini öğrenip, misafirlerimize bu şekilde sunduk..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder