5 Mart 2010 Cuma

Elmalı Surimi Salatası

Malzemeler
1 paket surimi (8’li satılanlardan)
Tane mısır
1 ekşi yeşil elma
5 cherry domates
1 çorba kaşığı light mayonez
1 çorba kaşığı elma sirkesi

Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz...
Surimi çubuklarının her birini beş ufak parçaya ayır. Elmayı ufak küpler halinde doğra. Cherry domatesleri dört ufak parçaya kes.Bu malzemeleri bir kaseye koy. İçine istediğin kadar tane mısır ve 1 çorba kaşığı elma sirkesini ekle. En son mayonezi de koy ve surimileri parçalamamak için yavaşça hepsini karıştır.

Elmalı Surimi Salatasına notlar
• Surimi Japonca kıyılmış balık anlamına gelmektedir ve orjinal olarak avlanan balıkların saklanma yöntemidir. Marketlerde bulduğumuz surimi çeşitli ezilmiş beyaz balıkların bir araya getirilmesinden yapılıyor. Surimi, yengeç ve istakoz aromalı olarak satın alınabilir. Somon aromalısının da çıktığını duyduk ama henüz görmedik....Bu salata her ikisiyle de gayet güzel oluyor.
• Bu çok lezzetli ve hızlı hazırlanabilen bir salata. Buzdolabında acil durumlar için hazır bir paket surimi bulundurursan, eve gelen arkadaşlar için kolayca hazırlayabilir ve beyaz şarapla servis edebilirsin. Çok seveceklerdir.
• Light mayanez yoğurtla da karıştırılabilir. Tamamen zevk meselesi. Sadece mayonez kullanacaksan, miktarını iyi ayarlamalısın. Çok fazla koyarsan çok baskın ve rahatsız edici bir mayonez tadı salataya hakim olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder