16 Mart 2010 Salı

Keçi Peynirli Profiterol Topları


Malzemeler
125 gr.un
100 gr.margarin
Yarım kahve kaşığı tuz
3 yumurta
10 gr.şeker
1 paket labne peyniri
1 paket keçi peyniri
Taze kekik
2-3 kaşık bal


Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz....
Yağı ¼ litre su ile küçük bir tencere ile ateşe koy. Üzerine şekeri ve tuzu ekle..
Kaynamaya başlarken (cızırdama sesini duyarken) elenmiş unu birden bunun üzerine atıp tahta kaşıkla karıştır. Sonra çok az ateşte karıştırarak 5 dakika pişir. Ateşten al ve ılınsın.
Ilındıktan sonra yumurtaları teker teker içine yedirerek ekle. Bir sıkma torbasına bu karışımı koy. Yağlamış olduğun tepsiye bunları yarım ceviz büyüklüğünde sık. Her sıktığın malzemenin arasında bir parmak aralık olsun.
150 0 - 160 0 fırında 20,25 dakika pişir. Rengi dönünce kızarınca fırından çıkart.
Profiterol topları pişerken bir kapta peynirlerin ve taze kekikiğini karıştır.
Toplar pişip soğuduktan sonra uçu ince olan sıkma torbası ile içlerini doldur. Bu uç pipet ucuna benzer.
Topları bir kula gibi dizerken bir kapta bal bulundur ve topların birbirine yapışması için bu bala hafif batırarak kuleni yapabilirsin.
Son olarak balı çok hafif üzerinde gezdirebilirsin.


Keçi peynirli profiterol toplarına notlar
*Sıkma torban yoksa bunu 2 çorba kaşığı yardımıylada yapabilirsin. Bir çorba kaşığının ¾ ü kadar hamurdan alıp diğerinin yardımı ile tepsiye koyabilirsin.
*Sıkma torbası kullanıyorsan ucu düz olan ile yap bu topları.
*Bu topların özelliği içinin boşalarak pişmesi olduğundan, fırının kapağını pişene kadar sakın açma, yoksa topların içi boşalmaz.
* İçlerini peynirle dolduruken sıkma torban yoksa bir bıçakla kesip penirli harcı içine doldurabilirsin.
*Biz denemelerimizde profiterol toplarını farklı boyutlarda da yaptık. Fındık, ceviz büyüklüğünde olmak üzere farklı boylar denedik. Ama içerisini peynirle doldurup bir kule yapacağımızdan daha büyük olan boyu tercih ettik. Sen de istediğin boyda yapabilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder