3 Mart 2010 Çarşamba

Akdeniz Sebze Kulesi süzme yoğurt ve sos eşliğinde

Malzemeler
Patlıcan
Kabak
Mozarella peyniri
Cherry domates
Arpacık soğan
Mısır
Sarımsak
Süzme yoğurt
Kruton
Zeytinyağı
Sarımsak, taze kekik yaprakları,kırmızı pulbiber, tuz
Çöp şiş

Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz....
Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, taze kekik yaprakları, kırmızı pul biber ve tuzla marine sosu hazırla.
Patlıcan ve kabakları oval olarak kes. Arpacık soğan ile bu malzemeleri hazırlanan sosta yarım saat marine et.
Istılmış 2 ayrı tavadan birinde patlıcanlar diğerinde kabaklar yağ eklemeden kızart. Sonras arpacık soğanlar ı kızart.
Kızartılan sebzeleri peçete serilmiş tabaklara koy.
Soğuduktan sonra, kuleleri oluşturmaya başla. Sırasıyla patlıcan-kabak-patlıcan-kabak koyduktan sonra çöpşişe önce arpacık soğan,sonra mısır,cherry domates mozarella peyniri diz.Bu şişi patlıcan ve kapakların üzerine sapl.
Sarımsak dişlerini soyulmadan fırınla.
Servis tabağına üzerinde nar ekşisi sosu gezdirilmiş sarımsak, süzme yoğurt ve krutonu ekle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder