5 Mart 2010 Cuma

Bademli Pirinç Noodle

Malzemeler
1 paket pirinç noodle
Yarım kutu hindiztan cevizi sütü
4 adet doğranmış taze soğan
200 gr file badem
Zeytinyağ

Malzemeleri nasıl yummi’liyoruz...
Pirinç noodle’ı haşla.
Noodle haşlanırken bir başka kapta zeytinyağı ile önce soğanları kızart, sonra bademleri ekleyip bir süre daha bunları pişir. En son hindistancevizi sütünü bu karışıma ekleyip çok hafif fokurdayana kadar karıştır.
Süzdüğün noodle’ı bir tencereye al ve tüm bu sosu üzerine ekleyip noodle’ı karıştır.

Bademli Pirinç Noodle notlar
  • Sıcak olarak sunulmalı yoksa pirinç noodle sosu çok emip lapalaşabilir.
  • Bu tarifi biz uydurduk, çok sevdik. Alternatif olarak yasemin pirinciyle de yapabilirsin. Hindistan cevizi sütü kullanmadan da sadece yeşil soğan ve bademli de nefis!

1 yorum:

  1. Pirinç noodle 'ı süzme yoğurt ile karıştırınız. Kettle'da kaynattığınız suyu , noodle olan geniş bir kaba dökünüz. noodle su içine battığında kabın üstünü cam bir tabakla örtün. 6-7 dakika sonra Noodle yumuşacık olunca suyunu süzün.

    Kalan noodle 'ı geleneksel süzme yoğurdumuz ile karıştırın. Kaynar suyu koyduğunuzda Üstüne karadeniz tereyağı ( sarı saf tereyağ )
    ilave ederseniz lezzet ikiye katlanacaktır.

    Suyu tamamen süzdürüp , yoğurtlayın ve sıcak sıcak tadına bakın. Afiyet olsun :=)

    redollcy.com

    YanıtlaSil